Over mij

Ik ben opgegroeid op de Westfriese klei (Noord Holland) en heb daar mijn nuchterheid opgedaan en mentaliteit van aanpakken. Inmiddels weet ik dat er meer is tussen hemel en aarde en ben ik vele malen zachter geworden en dat voelt meer als mezelf. Inmiddels woon ik al een aantal jaren in het oosten van het land en ik voel me hier goed op mijn plek.

Van jongs af aan ben ik heel erg geïnteresseerd in paarden en zoek ze altijd weer op. Ik heb in de paarden gewerkt op diverse stallen, ben verdwaald geweest op kantoor, maar kwam toch weer terug bij de paarden. In 2001 heb ik een holistische opleiding voor instructeurs afgerond en ben gaan lesgeven en coachen. Ik ben altijd blijven bijscholen door middel van clinics en opleidingen.

In 2016 ben ik heel ziek geworden, heb het overleefd maar heb nog zenuwpijn in mijn rechterbeen waardoor ik niet meer zo mobiel ben en met de paarden werken nog wat aanpassing en creativiteit vraagt. Maar waar een wil is is een weg en met steun en hulp van mensen in mijn omgeving kom ik een heel eind.

Het ziek zijn en weer herstellen heeft me veel geleerd o.a. over hulp vragen en aanvaarden, geduld hebben, een nieuw toekomstperspectief creëren, verminderde mobiliteit, volhouden maar ook dat je andere plek krijgt in onze maatschappij en dat alles dan ineens niet meer zo logisch is.

Ik begeleid en coach mensen van hart tot hart, wanneer het mogelijk is buiten in het bos of landelijk gebied. Natuur brengt mij rust en gronding, graag neem ik je hierin mee en vaak praat het wat gemakkelijker. Ik ga zelf mee op de scootmobiel.

Daarnaast begeleid en coach ik mensen samen met paarden. Momenteel werk ik voor coaching met de paarden van Cheval-ja in Winterswijk. Voor de combinatie rijden en coachen gebruik je je eigen paard(en) en kom ik bij je op stal.